Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su primedbe Gradjevinskog fakulteta (GF) Univerziteta u Beogradu na plan Beogradskog metroa suprotstavljene primedbama stručnjaka sa drugih fakulteta i ocenio da GRF “nije baš pobedio u sukobu argumenata”.

“Neke su (primedbe tog fakulteta) usvojene, neke nisu. Oni su izneli svoje primedbe koje su suprotstavili primedbama stručnjaka sa drugih fakulteta, pošto su tamo bili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta, srtučnjaci iz Velike Britanije, Francuske, Austrije, i njihovi argumenti nisu baš pobedili u sukobu sa argumentima drugih stručnjaka”, rekao je Vesić za televiziju Prva.

Za stav Gradjevinskog fakulteta da ne učestvuje u daljem razvoju i realizaciji projekta Beogradskog metroa, Vesić je rekao da su oni “sami doneli odluku da učestvuju u nečemu u čemu nisu ni učestvovali, osim što su davali primedbe”.

“Ja tu odluku poštujem, nadam se samo da oni vanredni profesori, oni asistenti koji već učestvuju na projektu metroa lično, neće trpeti reperskusije zbog toga, a njima su naša vrata uvek otvorena”, kazao je Vesić.

On je ocenio da je izgradnja metroa “veliki nacionalni posao za sve” i da bi bilo dobro da u tome učestvuju i profesori, asistenti i studenti Gradjevinskog fakulteta.

“Uvek su im vrata otvorena i uvek mogu da uzmu učešće u bilo kojoj drugoj fazi, pošto će se metro graditi, prva faza do 2028. godine, druga linija do 2030. godine, tako da ima vremena da promene i mišljenje i da se priključe ovom istorijskom projektu. Gradnja počinje do kraja novembra”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je potvrdio da je usvojena primedba grupe gradjana “Po meri metro”, kojom se predvidja proširenje prve linije metroa, koje bi išlo od Požeške ulice, ka Ceraku i Petlovom brdu.

„Ta primedba je delimično prihvaćena, to znači da je u plan Beogradskog metroa ušla i ta trasa. Medjutim, ona u prvoj fazi neće biti izgradjena, ali postoji mogućnost da se jednog dana, neko drugi kada bude gradio, ili dogradjivao, pošto se metro gradi uvek i dogradjuje kao svuda u svetu, da se uradi i taj krak. Ta mogućnost je ostavljena“, kazao je Vesić.

Bonus video: Pokretna kancelarija Gorana Vesića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare