Foto: TANJUG/ FACEBOOK GORANA VESIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je plan detaljne regulacije prostora na kojem će se nalaziti nova autobuska stanica na Novom Begradu, kao najvažniji sa današnje sednice skupštine Grada, navodeći da su oni od velike važnosti za dalji razvoj glavnog grada.

On je podsetio da se nova autobuska stanica gradi na osnovu javno-privatnog partnerstva između Grada Beograda i BAS-a, kompanije koja je privatizovana pre skoro 30 godina, preneo je Beoinfo.

„Grad obezbeđuje infrastrukturu, koja se trenutno radi na predmetnoj lokaciji i koju može da vidi svako ko prolazi preko Mosta na Adi, novim bulevarom koji spaja Čukaricu s Tošinim bunarom. To je samo jedan od projekata koji su na realizaciju u Beogradu čekali 50 godina, a koje smo uspeli da pokrenemo“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, Skupština grada je još u martu 1971. godine, donela Odluku o iseljenju železničke stanice iz centra grada, a slično je i sa obilaznicom oko Beograda, koja će biti završena do kraja godine.

On je kazao da je sadašnja gradska vlast uložila blizu 60 odsto ukupnih sredstava u izgradnju obilaznice.

Takođe je kazao da će do kraja godine urbanističkim planovima biti pokriveno blizu 70 odsto teritorije Beograda i da će to omogućiti ljudima da „legalno i za manje vremena“ dobiju gradjevinsku dozvolu ili neki drugi potreban dokument.

Prema njegovim rečima, važan je plan detaljne regulacije na opštini Čukarica kojim će biti regulisan status zelene površine na kojoj je investitor želeo da gradi, na mestu koje su gradjani koristili kao park.

„To je svaki dan bila tema u medijima. Organizovao sam sastanak sa gradjanima i investitorom i pokazalo se da su gradjani u pravu. Ali, trebalo bi istaći da nije aktuelna gradska vlast prodala to zemljište, već, kao i u slučaju parka u Ulici Tomaša Ježa, to su uradili naši prethodnici. Tada smo postigli dogovor sa gradjanima i investitorom da se to zemljište pretvori u park. To je zemljište ispred zgrade i stanari su bili u pravu. Pronašli smo investitoru drugu lokaciju i na taj način zaštitili park“, naglasio je Vesić.

Usvojeni su i planovi detaljne regulacije u opštinama Savski venac, Novi Beograd i Zvezdara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar