Iako je epidemiolog dr Branislav Tiodorović, jedan od članova Kriznog štaba, danas za medije rekao da od velikih okupljanja i proslava Nove godine neće biti ničega, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je veliko slavlje u Beogradu.

„Što se proslava tiče, bilo bi dobro da, makar kao prošle godine, slavimo u porodičnim uslovima. Da se ne dešavaju velika okupljanja. Bez kafana, bez restorana. To najverovatnije važi i za Novu godinu. Bio sam optimista, govorio sam da je moguće da ćemo biti slobodniji, ali, nažalost, pokazalo se da taj optimizam nije realan“, rekao je Branislav Tiodorović za Kurir.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je na konferenciji za medije saopštio da će za doček Nove godine ispred Doma Narodne skupštine pevati Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jo.

“Hvala svima koji su tu danas. Želim da Vam kazem da ćemo imati najbolji doček u Evropi, pevaće najbolje zvezde i pokazaćemo kako Beograd može da napravi svetsku atrakciju”, rekao je Vesić.

Kako je rečeno, sve tri pevačice potpisale su ugovor o donaciji, koji podrazumeva da će nastupiti potpuno besplatno.

“Donele su odluku da nastupaju besplatno, za naše ljude, dosta očekujemo od ovoga. Hvala njima i hvala svima koji će doći. Pravimo koncert na otvorenom, ispred Doma Narodne Skupštine, poštovaće se sve epidemiološke mere”, dodao je Vesić.

Na pitanje reportera Nova.rs kako je moguće da funkcioneri i političari u istom danu pričaju potpune suprotnosti u vezi sa javnim okupljanjima u odnosu na članove Kriznog štaba koji daju upozoravanju preporuke, Vesić je odgovorio:

„Tačno je, samo što niste dobro razumeli. Oni su rekli da neće biti slavlja zatvorenim prostorima. Da li će biti slavlja u zatvorenim prostorima, to ćemo videti. Ovo je otvoren prostor pa su drugačija pravila. Ne možemo znati kakva će situacija biti. U svakom slučaju, mi se spremamo. Te izjave se odnose na kafane. Vakcinacija je povećana za 30 odsto, što je dobro, ali je činjenica da imamo više vakcinisanih“, rekao je Vesić za Nova.rs.

„Niko od nas ne zna šta će biti za mesec dana, sve je moguće, naše je da pokažemo da smo organizovani, ja sam zaista zahvalan njima ( prim. aut. pevačicama Mariji Šerifović, Sari Jo, Jeleni Karleuši) što nastupaju besplatno, iako je njihova branša bila naročito pogođena pandemijom“, dodao je Vesić.

****

BONUS VIDEO: Goran Vesić za Nova.rs o muralu Ratka Mladića 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare