Goran Vesic
Goran Vesić Foto:TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže za N1 da je investitorima iz Bloka 37 dao nekoliko ponuda i da su građani to čuli. "Bili smo spremni da obeštetimo investitora onoliko koliko je uložio u Blok 37. Mi nemamo pravo da dajemo više, ovo nije pijaca, mi smo država koja može da da tačno u dinar, tj. kvadrat i to je nešto što je skladu sa zakonom", rekao je on.

On navodi da je bilo nekoliko korektnih ponuda investitoru, što su i sami građani videli i da je na investitoru bilo da prihvati neku od tih ponuda.

„Na žalost, nije se odlučio da prihvati nijednu ponudu. Meni je žao što nije sačekao da se završi kompletna procedura u Gradu, kako smo se bili dogovorili, mislim da je to kršenje dogovora, to nije u redu. Vi znate da su se građani žalili Ministarstvu građenine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo je na moju molbu veoma brzo utvrdilo činjenice, doneto je rešenje, to rešenje je prosleđeno Gradu. Veoma brzo ćemo završiti proceduru i tada ćemo znati da li je ta građevinska dozvola izdata sa svim propisima ili ne“, rekao je Goran Vesić.

Da podsetimo, nekoliko desetina stanara bloka na Novom Beogradu okupilo se tokom večeri na protestu zbog toga što je investitor prekršio dogovor da neće nastavljati sa radovima dok se ne postigne kompromisno rešenje.

BONUS VIDEO: Okupljeni građani formirali „živi zid“ oko gradilišta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare