Verica Bradić Foto: Printscreen/Tv Pink

Viši sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitirća, saopštio je advokat Goran Draganić. Verica Bradić za Nova.rs kaže da nije videla presudu.

Verica Bradić, voditeljka emisije „Hit Tvit“, u kratkom razgovoru za portal Nova.rs kaže da „nije videla presudu“.

„Nemam nikakav komentar, nisam ni videla presudu“, kaže Bradić za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ

Olja Bećković je za Nova.rs, s druge strane, izjavila da se nada da će presuda biti primer za sve plagijatore.

„Verujem da je ova prvostepena presuda od prvorazrednog značaja za obeshrabrivanje plagijatora svih uzrasta i boja. Za mene je ovaj slučaj završen“, rekla je Bećković za Nova.rs.

Presudom je utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo tužilje Olje Bećković na njenom autorskom delu pod nazivom “Utisak nedelje”.

Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom “Hit tvit” koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije “Utisak nedelje” autora Olje Bećković.

Emisija „Utisak nedelje“ postoji od 1991. godine i kao autorsko delo registrovano je u Autorskoj agenciji od 1994. godine, a emitovala se na Studiju B, B92 i trenutno na TV Nova S. Bećković je krajem februara ove godine podnela tužbu da bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo jer se na televiziji Pink pojavila emisija „Hit Tvit“.

Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović i voditeljka „Hit tvita“ Verica Bradić tvrdili su danas na sudu da te dve emisije nemaju nikakve sličnosti i da se ne radi o plagijatu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare