Olja Bećković o presudi Mitroviću: Za plagijatore svih uzrasta i boja

Društvo 02. sep. 202114:25 > 14:50
Podeli:
Olja Bećković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Viši sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitirća, saopštio je advokat Goran Draganić. Olja Bećković za Nova.rs navodi da se nada da će presuda biti primer za sve plagijatore.

„Verujem da je ova prvostepena presuda od prvorazrednog značaja za obeshrabrivanje plagijatora svih uzrasta i boja. Za mene je ovaj slučaj završen“, rekla je Bećković za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Presudom je utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo tužilje Olje Bećković na njenom autorskom delu pod nazivom “Utisak nedelje”.

Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom “Hit tvit” koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije “Utisak nedelje” autora Olje Bećković.

Emisija „Utisak nedelje“ postoji od 1991. godine i kao autorsko delo registrovano je u Autorskoj agenciji od 1994. godine, a emitovala se na Studiju B, B92 i trenutno na TV Nova S. Bećković je krajem februara ove godine podnela tužbu da bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo jer se na televiziji Pink pojavila emisija „Hit Tvit“.

Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović i voditeljka „Hit tvita“ Verica Bradić tvrdili su danas na sudu da te dve emisije nemaju nikakve sličnosti i da se ne radi o plagijatu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.