Rade Veljanovski Foto: N1

Potpredsednik Građanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski izjavio je da je "Aida Ćorović heroina građanskog otpora". On je osudio večerašnje ponašanje desničarskih grupa. "Sa ovakvom društvenom svešću ektremnog narastajućeg nacionalizma, koji doseže oblike fašižma i nacizma, strašno je teško govoriti o bilo kakvim demokratskim procesima", naglasio je on.

„Moja prijateljica Aida Ćorović je stvarno heroina građanskog otpora, i Građanski demokratski forum joj pruža punu podršku“, istakao je on.

On je istakao da u našoj zemlji treba da se donesu propisi po kome se ne mogu veličati ratni zločinci, ni kriminalci. Veljanovski je ocenio da su večerašnji događaji „generirani od strane vlasti“.

„Nema nikakve sumnje da je to generirano od ove vlasti, na kraju krajeva, krajnji politički primitivizam i nekultura je sa  ulica stigao čak i u parlament“, podsetio je Veljanovski.

Spasojević: Ćorović izvela gest građanske pobune

Politikolog Dušan Spasojević je napomenuo da je Aida Ćorović izvela „gest građanske pobune“.

Dušan Spasojević
Foto: N1

„Očigledno je da je gađanje jajima postalo krivićno delo najvišeg ranga, što govori o odsustvu slobode govora i prava političkog organizovanja. Voleo bih da mi se objasni zašto je Aida privedena. Videli smo da u tom trenutku nije bilo onih koji bi ugrozili njenu bezbednost, tako da je to klasična Vučićeva Srbija“, naglasio je Spasojević.

Podsetimo, aktivisti, građani, predstavnici NVO ali i opozicionih političkih stranaka koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović, krenuli su u protestnu šetnju ka muralu Ratka Mladića koji se nalazi na uglu Njegoševe ulice i Alekse Nenadovića, ali ih je blokirao kordon policije. Nakon toga se pojavila i jedna desničarska grupa. Nedaleko od mesta dešavanja pojavio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji nije želeo da daje izjave za medije, samo je kratko prokomentarisao: „Sačuvan je javni red i mir, slobodno se krećite gradom“.

BONUS VIDEO: U Njegoševu stigle pristalice Ratka Mladića, građane gađali motkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar