gužve na granicama
ILUSTRACIJA; Foto:Tanjug/AP Photo

Na graničnim prelazima Šid, Batrovci i Horgoš putnička vozila jutros čekaju na prelazak srpske granice oko sat vremena, ali su kolone vozila formirane sa mađarske i hrvatske strane gde procedure traju duže, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS je uputio vozače na Kelebiju gde su zadržavanja kraća, a kako je saopštio, na ostalim graničnim prelazima na srpskoj strani nema čekanja dužeg od pola sata.

Pročitajte još:

Vozače tokom jutra očekuju magla i slaba kiša na području Sremske Mitrovice i Negotina, a vidljivost je smanjena i na području Crnog Vrha i Sjenice, pa se preporučuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Vidljivost je na pojedinim putevima, a posebno pored rečnih tokova ili kanala, i manja od stotinak metara, pa su za vožnju neophodna oborena svetla, ili maglenke ako ih ima na automobilu.

Veći oprez preporučuje se i u zonama radova, gde veliku pažnju teba obratiti na bezbednost radnika, dodaje se u saopštenju AMSS-a.

Zbog radova na autoputu od petlje Ruma do petlje Pećinci saobraćaj će se odvijati dvosmerno u smeru ka Batrovcima.

Na snazi je obustava saobraćaja na deonici Boljevci – Obrenovac, a alternativni putni pravac je autoput Miloš Veliki.

Na deonici Boževac – Petrovac na Mlavi u naselju Ranovac, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila, zbog urušavanja kosine i dela kolovozne konstrukcije.

U večernjim satima očekuje se pojačan saobraćaj na rampama za naplatu putarine na prilazima većih gradova, pa AMSS podseća vozače da pripreme tačan iznos putarine kako bi ubrzali protok vozila.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar