Dragana Rakić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Širom Srbije, a pogotovo u gradu iz kog ja dolazim, u Vršcu, vodi se opsežna kampanja gde rukovodioci u javnim preduzećima vrše pritisak na ljude, da sa SBB-a, pređu na usluge MTS-a. I sve to pod izgovorom da tako pomažu svojoj zemlji, jer je MTS državna firma“, rekla je danas u Kragujevcu Dragana Rakić, narodna poslanica i zamenica predsednika Demokratske stranke. Ona je danas sa još nekoliko opozicionih narodnih poslanika pružila podršku dopisniku N1 iz Kragujevca, Milanu Nikiću, koga su nepoznata lica ometala da izveštava sa protesta radnika Vodovoda, a potom ga uhodili i zastrašivali ispred stana u kom živi.

Poslanica Rakić je rekla da napad na novinara Nikića vidi kao nastavak kampanje koji duži niz godina traje u Srbiji protiv svakog novinara, koji časno, pošteno i profesionalno radi svoj posao.

Istakla je da su pretnje novinaru N1, ujedno i pretnje za televiziju za koju radi, te da je reč o „smišljenoj i koordinisanoj akciji“ koja, kako je rekla, dolazi iz predsedništva Srpske napredne stranke.

Rakić kaže i da nije samo N1 na udaru, već da se ista kampanja vodi i protiv televizije Nova S, dnevnih novina Danas i nekoliko nedeljnika koji profesionalno rade svoj posao.

Ona je podvukla i da napad na novinara N1 vidi kao nastavak kampanje za preotimanje korisnika i pretplatnika SBB-a.

Kao primer za to, navela je zaposlene u javnom preduzeću „Drugi okobar“ u Vršcu, gde se radnici, kako tvrdi „pod izgovorom patriotizma“, primoravaju da raskinu ugovore sa SBB-om.

„Rukovodioci iz JKP ‚Drugi oktobar’ u Vršcu, prema svojim zaposlenima igraju podmuklo na kartu patriotizma. Govore im da su građani koji pređu na MTS veće patriote, jer je MTS državna firma i da se od svakog čestitog građanina očekuje da bude korisnik MTS-a, a ne izdajničke SBB. To je strašno, to je za svaku osudu. Ja molim sve nadležne organe da reaguju, kako na mobing koji se dešava širom javnih preduzeća u Srbiji, tako i na ovaj najnoviji slučaj zastrašivanja novinara N1 Milana Nikića“, poručula je narodna poslanica Dragana Rakić.

Osim nje podršku dopisniku N1 iz Kragujevca, danas su na konferenciji koja je održana ispred kragujevačkog SUP-a, pružili narodni poslanici Srđan Milivojević (DS), Stefan Jovanović (Narodna stranka) i poslanici iz Kragujevca Dalibor Jekić (SSP) i Nikola Nešić (MORAMO – Zajedno).

Oni su od nadležnih organa zahtevali da se otkriju i sankcionišu osobe koje su novinara omatele u izveštavanju i zastrašivale ga uhođenjem ispred stana u kom živi.

BONUS VIDEO: Radnici Čistoće rade u kol centru i nude ugovor za raskid sa SBB-om

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar