Važna poruka studentima rektorke Ivanke Popović

Podeli:
Ivanka Popović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U novoj epizodi podcasta Snaga uma na Nova.rs gostovala je odlazeća rektorka Beogradskog univerziteta, prof.dr Ivanka Popović koja je s autorkom Miljanom Nešković razgovarala pre svega o principima profesionalne i akademske čestitosti, ali i načinima na koje možemo da sačuvamo obrazovanje u Srbiji.

Kako je istakla da svi profesori svojim ponašanjem utiču na studente isto kao i svojim predavanjima, na pitanje šta bi poručila studentima danas, rektorka Ivanka Popović je svima podelila važan savet:

„Bilo gde da živite, u bilo kojoj sredini, ljudi stvaraju sliku o vama u zavisnosti od toga da li ste dosledni u onome što govorite i što činite. Nije svejedno ni kako govorite, ni šta radite. Obraz je samo jedan. To je najveća vrednost koju pojedinac ima. Ako nije u stanju da sačuva svoj obraz, to se onda reflektuje na celu zajednicu. Zato moraju da budu dosledni sebi, kako bi uveče išli mirno na spavanje“.

Kako njen mandat traje do 30. septembra, na pitanje kako želi da je pamte studenti, rektorka Popović je rekla „Volela bih da me pamte kao osobu koja je poštovala instituciju i borila se za njeno unapređenje“.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar