Poplave Foto: MUP

Zbog obilnih padavina i izlivanja reke Moravice, uvedena je vanredna situacija i u opštini Sokobanja. Uglavnom su popravljene podrumske prostorije i niko od stanovnika nije evakuisan.

Predsednik opštine Miodrag Nikolić kaže za RTS da je u toku jučerašnjeg dana bilo kritično u pojedinim selima duž Moravice kao i da su delovi grada u blizini reke bili ugroženi.

Nikolić kaže i da je poplava ugrozila opštinsku deponiju koja se nalazi između Sokobanje i Bovanskog jezera. Trenutno su za saobraćaj zatvorena dva mosta na lokalnim putevima. Ekipe sektora za vanredne situacije su na terenu i dežuraju zbog najavljenih padavina.

U Sokobanji je ugroženo 50 domaćinstava i oko 200 ljudi. Kuće su poplavljene u podrumskom i prizemnom delu.

Usled poplava, kanalizaciona infrastruktura nije mogla da primi veliku količinu vode, te je došlo do plavljenja na putevima I i II reda i u gradu.

Ugroženi su i oštećeni putni pravci Aleksinac-Sokobanja, Sokobanja-Knjaževac i Sokobanja- Boljevac.

Pročitajte još:

Putevi II reda su poplavljeni i van upotrebe su više od 10 sati. Pet putnih pravaca koje povezuju mostovi su i dalje vrlo ugroženi imajući u vidu da su mostovi oštećeni.Nekategorisani makadamski seoski putevi su pretrpeli ogromne štete.

Naseljena mesta Šarbanovac, Beli Potok, Nikolinac i Dugo Polje su u prekidu.

BONUS VIDEO: RHMZ najavio obilne padavine: Kako da se zaštitimo od potencijalnih poplava?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar