Foto:TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ/

Opštinski štab za vanredne situacije u Sokobanji proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji te opštine zbog poplava, dok je štab u Majdanpeku tu odluku doneo za određene mesne zajednice.

Opštinski štab u Sokobanji odluku je doneo jer su vremenske neprilike izazvale poplave u mnogim mestima i nanele veliku štetu infrastrukturi, a uvođenjem vanrednog stanja će se smanjiti rizik od novih elementarnih nepogoda i zaštititi životi i zdravlje ljudi.

Zbog velike količine padavina, porasta nivoa reke Moravice i opasnosti od poplava zatvoreni su putevi prema selima Beli potok i Dugo polje, takozvani mlinski most u Rtanjskoj ulici i put prema vrelu iz pravca Čitluka. Ostali putevi na teritoriji opštine Sokobanja funkcionišu otežano.

U saniranju posledica od vremenskih neprilika učestvuju JP „Srbijavode“, JP „Zelenilo“, preduzeće za puteve „Štrabag“, kao i druga sokobanjska javna preduzeća i privrednici. Pomoć pružaju i ekipe Sektora za vanredne situacije.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Majdanpeku proglasio je danas vanrednu situaciju na području Mesne zajednice Leskovo i delu Mesne zajednice Rudna Glava, na potezu Valja Prerasta, gde su u subotu popodne velike bujične vode poplavile više domaćinstava.

Na rašćišćavanju terena radi sva raspoloživa mehanizacija lokalnih javnih preduzeća, a pomoć se očekuje i od kompanije „Ziđin“ (Zijin).

Voda za piće se doprema do kuća kojima je onemogućeno normalno vodosnabdevanje. Tokom jučerašnjeg dana radnici „Elektrodistribucije“ postavili su improvozovane drvene stubove i na taj način obezbedili snabdevanje strujom.

Opštinska Komisija za procenu štete trebalo bi najkasnije do srede da sačini detaljan izveštaj o posledicama poplava, kako bi se pomoglo postradalim domaćinstvima.

***

BONUS VIDEO – Zbog obilnih padavina poplavljeni putevi u selima kod Kruševca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar