Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC

Opštinski štab za vanredne situacije Gornjeg Milanovca proglasio je vanrednu situaciju u delu te opštine za naseljena mesta Bogdanica i Družetići u kojima je nevreme noćas načinilo veliku štetu, a vodena stihija odnela dva mosta.

Jako nevreme, koje je pogodilo noćas pranjanski kraj, izazvalo je bujanje reke Kamenice. Nabujala reka je napravila veliku štetu na području sela Bogdanica i Družetići gde je vodena stihija odnela dva mosta. Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je danas pomenuta sela.

„Velika šteta je načinjena u ove dve mesne zajednice. Putna infrastruktura je u potpunom prekidu, dva mosta su nam porušena. Mehanizacija je već na terenu, pokušavamo da bar za laki saobraćaj osposobimo ovaj put, teretni svakako neće moći da se odvija“, rekao je Kovačević.

Ovo je, kako kaže, put lokalne kategorije, tako da Opština Gornji Milanovac ima obavezu da to sanira.

„Ono što sam dolazeći ovde mogao da vidim, jeste da je dosta kuća bilo pod vodom i već od sutra će naše komisije biti na terenu kako bismo utvrdili štetu. Ne pamtim ovakvo nevreme, jesu postojale najave za padavine, ali niko se nije nadao da će biti u ovom obimu“, rekao je Kovačević.

Razmatrajući stanje koje je nastalo kao posledica elemenatrne nepogode-poplave na delu teritorije Opštine Gornji Milanovac, Opštinski štab za vanredne situacije doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za naseljena mesta Bogdanica i Družetići.

Predsednik je najavio da će u rekordnom roku obezbediti prohodnost puteva, a da će uz pomoć države biti izgrađeni i novi mostovi.

BONUS VIDEO: Odron na putu, poplave na Zlatiboru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar