Olujno nevreme koje je pogodilo noćas Zapadnu Srbiju nanelo je velike štete meštanima Čačka, Ivanjice i Lučana. Predsednik opštine Ivanjica, Miroslav Mitrović kaže da je velika količina vode pala na tom području.

„U svim ivanjičkim selima oštećena je putna infrastruktura. Najviše štete ima na makadamskim putevima, ali za sada se nisu pojavila klizišta“, rekao je on za Nova.rs.

Mirno nisu spavali ni meštani Ljubić keja u Čačku. Stanovnici tog dela grada kažu da se izlila fekalna kanalizacija i najavljuju tužbu protiv gradske uprave jer su najavili nelegalno priključenje tri zgrade na njihovu mrežu.

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC

Prema rečima Aleksandara Sretenovića i sinoć je došlo do izlivanja kanalizacije.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Naši problemi su krenuli od 2014. godine. Noćas je ponovo došlo do izlivanja. Priključkom nove zgrade imaćemo još veći problem, to je i „Vodovod“ konstatovao. Ova kanalizaciona mreža ne zadovoljava potrebe ni već priključenih žitelja“, rekao je za Nova.rs Sretenović.

On je najavio tužbu protiv gradske uprave, budući da je više od 100 domaćinstava potpisalo peticiju.

„Mi nismo protiv izradnje, ali je problem što gradska uprava nije rešila problem vezane za poplavu u našem delu grada. Grad je ovde krivac jer ne želi da reši problem više od 20 hiljada stanovnika“, ispričao nam je Sretenović.

Meštani čačanskog sela Prijevor su takođe proveli besanu noć. Kažu da je kiša lila kao iz kabla.

„Ovo je katastrofalno što nam se desilo. Nezapamćena oluja je bila, ne znam kako ćemo sanirati štetu“, pričaju naši sagovornici.

Foto: nova.rs/video

Prema njihovim rečima, vetar je nosio sve pred sobom.

„To su bili zastrašujući prizori. Strahujemo i od novih najavljenih padavina“, kažu oni.

U čačanskoj lokalnoj samoupravi navide za naš portal da će građanima šteta biti nadoknađena i obećavaju sređivanje putne infrastrukture koju je uništila poplava.

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC

„Za sada imamo najviše problema u Jančićima. Srušio se most na Čemernici. Eakuisana je žena sa dvoje unučića iz Prijevora. Saniraćemo teren, putevi su izlokani. Meštani, koji su pretrpeli štetu treba da dođu na opštinsku pisarnicu i podnesu zahtev za odštetu. Ljudi kojima je ušla voda u stambene objekte mogu da preuzmu od sektora Civilne zaštite sušače, kako bi izvukli vlagu iz svojih prostorija“, rečeno nam je u gradskoj upravi Čačak.

I oni su iskazali zabrinutost zbog najavljenog novog naoblačenja, i imaju informaciju da će 10 litara vode u naredna tri sata pasti po metru kvadratnom.

Prema informacijama iz opštine Lučani, meštani u selima su imali oštećenja na putevima.

Posledice izlivanja reke pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Izlivanje reke usled oluje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar