Foto: Mup Srbije

Tokom današnjeg dana proglašene su vanredne situacije na teritoriji: grada Prokuplja, opštine Medveđa, Kuršumlije i za deo teritorije Požege.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije od jutros od 7 do 14 časova angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Loznice, Jagodine, Kladova i Trstenika.

U Kladovu su vatrogasci-spasioci angažovani na crpljenju vode u dvorištu predškolske ustanove „Neven“ kako bi deca i osoblje ustanove mogli bezbedno iz objekta.

U Loznici je vršeno crpljenje vode iz podruma Doma zdravlja, kao i preventivni obilazak terena i razgovor sa meštanima u mestu Klupci i u opštini Krupanj, dok su u Novom Pazaru vršeni crpljenje vode iz dvorištva i podrumskih prostorija iz domaćinstava pored reke Trnavice, piše RTS.

U Kosjeriću su pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom dana obilazili i detektovali kritične tačke kod korita reke Dubice, gde je angažovana mehanizacija radi čišćena grla reke i podignut odbrambeni bedem na mestu gde se reka izlila i uklanjanje stabala iz iste.

Pripadnici MUP-a će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vršiti crpljenje vode po pozivu građana.

Vanredna situacija na snazi je u 35 gradova i opština i to za celu teritoriju gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opštine Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa i Kuršumlija i deo teritorija grada Šapca i Užica i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

***

BONUS VIDEO – Zbog obilnih padavina poplavljeni putevi u selima kod Kruševca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar