Foto: RTS.rs

Redovne su akcije dobrovoljnog davanja krvi u Pčinjskom okrugu, i redovno se građani odazivaju. Sada je humanitarno udruženje "Koce zauvek" iz Vranja organizovalo vanrednu akciju, a krv je namenjena Klinici za kardiohirurgiju u Nišu gde su lekari prethodnih meseci operisali pacijente i vikendom bez naknade kako bi smanjili liste čekanja.

Svaka akcija je posećena i krv koja se prikupi potrebna jer krv život znači. Da zahvale i podrže lekare na niškoj kardiohirurgiji, dolaze dobrovoljni davaoci.

„Napravili su jedan divan podvig, njima šta je najpotrebnije u radu – derivati krvi, mi ćemo danas pedesetak jedinica da prikupimo i neka je njima srećan rad, i hvala im za to što su uradili“, rekao je Blagoje Kocić iz udruženja „Koce zauvek“ iz Vranja.

Foto: RTS.rs

„Mi svakako imamo odličnu saradnju sa Kardiovaskularnom hirurgijom u Nišu, naravno oni su jedni od velikih potrošača krvi, tako da je veoma značajna ne samo ova, već i bilo koja akcija koju organizujemo. Svakako su zalihe za sada stabilne, nema potrebe za nekom posebnom krvnom grupom, tako da su sve krvne grupe dobrodošle i uvek je dobro da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv“, naveo je dr Petar Stojanović iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

PROČITAJTE JOŠ

Udruženja iz Vranja, volonteri Crvenog krsta i niški Zavod za transfuziju krvi kontinuirano organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Važno je nekom pomoći – u tome su svi davaoci saglasni. Udruženje „Koce zauvek“ postoji devet godina, prosečno, tokom jedne akcije bude prikupljeno između 100 i 200 jedinica krvi.

BONUS VIDEO: Slađana Milenković – izjava HR direktorke United Grupe povodom akcije dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u kompaniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar