Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Institut za trasnfuziju krvi u saradnji sa United Grupom sutra od 11 do 16 na tri lokacije u Beogradu oragnizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Građani će krv moći da daju na u prostorijama SBB-a na Voždovcu, kao i ispred zgrade portala Nova.rs u Bulevaru Mihajla Pupina 115 A, ali i i ispred United Grupe u Bulevaru Zorana Đinđića 8a.

Davanje krvi je čin humanosti i ljudske solidarnosti.Čin društvene odgovornosti kako pojedinaca, tako i kompanija i organizacija.

Foto: Promo

Krv je lek koji nema svoju zamenu. Potrebe za krvlju su velike. Svakog dana je potrebno prikupiti od 300-350 jedinica krvi, za teritoriju koja je u nadležnosti Instituta za transfuziju, da bi čitav zdravstveni sistem funkcionisao.

PROČITAJTE JOŠ

Bez dovoljno krvi nema operacija, od najobičnijh do onih najsloženijih, mnogi pacijenti ne bi primili svoju redovnu terapiju, ugroženi bi bili najteži pacijenti kojima krv život znači. Postoji 4 osnovne krvne grupe, A, B, O i AB.

I svaka je podjednako značajna. O krvna grupa ( +,- ) je univerzalni davalac, a AB univerzalni primalac. Neko čeka na Vas. Ispružite ruku i produžite nadu. Uzvratiće Vam osmehom.

****

BONUS VIDEO: Novinari Nova.rs donirali krv

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar