Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Novinarska udruženja Srbije najavila su danas da će vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv koronavirusa početi u utorak, 19. januara.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da obrazac sa prijavama treba poslati na i-mejl adresu pres službe Vlade Srbije do ponedeljka, 18. januara u 12 časova.

U saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) navedeno je da pored spiska koji redakcije treba da pošalju Vladi Srbije, medijski radnici moraju i pojedinačno da se prijave na portal eUprave, i da izaberu vrstu vakcine koju žele da prime.

Redakcije treba da prijave zaposlene i angažovane koji rade na terenu ili su neophodni za rad medija, a spisak treba da sadrži imena i prezimena, jedinstvene matične brojeve i brojeve telefona novinara i medijskih radnika koji su prioritet za imunizaciju.

Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

„UNS apeluje na kolege da u sačinjavanju spiskova vode računa o najugroženijim medju nama, kao što su dnevne redakcije, novinari, snimatelji, fotoreporteri i drugi koji najviše vremena provode na terenu ili oni čije je zdravlje najugroženije iz drugih objektivnih razloga“, piše UNS.

NUNS je dodao da se u dopisu Vlade Srbije apeluje na medije da ne prijavlju sve zaposlene nego ljude koji su neophodni za nesmetano funkcionisanje redakcija, kao i da kriterijumi o prioritetnim medijskim radnicima i radnicama nisu dostavljeni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas izjavio je da će medijski radnici biti uključene u prioritetne grupe za vakcinaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare