Ministarstvo prosvete saopštilo je da je raspust za đake produžen i da će trajati od 8. do 12. novembra, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba. Đaci će se vratiti u klupe 15. novembra. Takođe, kovid propusnice će važiti od 20 sati, od ponedeljka uveče.

„Kao što znate, situacija epidemiološka je prilično nepovoljna. Više od 3 miliona građana dobilo je makar jednu dozu vakcine, ali to nije dovoljno. Početne prijekcije i preporuke išle su ka tome da se dosegne nivo imuniteta od 50 odsto, ali virus se prilagodio na našu sredinu“, rekla je ministarka Darija Kisić nakon sednice.

O odluci o produžavanju raspusta za đake detaljnije čitajte ovde.

Mera kovid propusnica produžena je, pa sada traje od 20 sati za sve one koji borave u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata. Mera je, rekla je ministarka, proširena i na kockarnice. Ova mera primenjivaće se od ponedeljka.

Podsećamo, sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je nešto posle 15.30 sati u Vladi Srbije. Na stolu pred lekarima i političarima nalazi se odluka o produženju raspusta za đake u Srbiji, počevši od 8. novembra, i predlog o produženju važenja kovid propusnica od 17h do 01h, ili – 24 sata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare