Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći izjavila je za N1 da je Hitna pomoć zbrinula tri osobe koje su povređene u sinoćnom nevremenu, a u pitanju su lakše povrede. Na VMA drugačija situacija - tamo su primali pacijente iz cele Srbije, a više od 40 ih je povređeno. Pet osoba na VMA sa ozbiljnim povredama.

Stefanović navodi da je Hitna pomoć sinoć od 19 sati do ponoći imala 96 intervencija, od toga 17 na javnom mestu. Samo su tri osobe povređene u nevremenu, ali su njihove povrede okarakterisane kao lakše. Među povređenima su pacijentkinja zbrinuta u 20.13 u Beloj Reci kojoj je lim pao na glavu, kao i muškarac na čiji automobil je oko 21 sat palo drvo u Severnom Bulevaru.

“Na VMA se javio veći broj građana sa povredama – preko 40, petoro je zadržano na lečenju sa ozbiljnim povredama“, kazao je Marjanović, a objavio je N1.

Prema njegovim rečima, iz cele Srbije su pacijenti dovoženi na VMA.

“Iz Šapca je prebačen pacijent koji je pao sa krova kuće, sa prelomom karlice. Iz Vršca, pacijent je pao i pukla mu je slezina. Iz cele Srbije su dovoženi na VMA gde su zbrinuti“, naveo je Marjanović.

Svi su, napominje, u stabilnom stanju.

„Nijedan ljudski život nije izgubljen juče u Srbiji, bar što se VMA tiče“, istakao je dr Marjanović.

Pukovnik prof. dr Ivan Marjanović, glavni dežurni hirurg VMA, rekao je za RTS da je olujno nevreme koje je pogodilo Srbiju donelo dosta posla.

BONUS VIDEO Oluja nosila deo krova sa Poljoprivredne škole u Šapcu više od 100 metara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar