Goran Vesić, transparent, Čukarički rukavac
Foto: N1

Beogradski Čukarički rukavac koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra grada, prethodnih dana je ponovo smrdeo. Iako su predstavnici gradske vlasti obećali da će problem biti potpuno rešen, neprijatan smrad se povremeno vraća. Na Mostu na Adi danas je okačen transparent uvredljive sadržine koji na odgovornost za taj problem poziva zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Vesić je oprao ruke u rukavcu, zato smrdi, sve je okej“, sadrži natpis na Mostu na Adi.

Za sada nije poznato ko je autor sadžaja i ko je inicirao akciju postavljanja transparenta.

Iako se posle pisanja našeg portala i uznemirenja javnosti, pristupilo čišćenju Čukaričkog rukavca, iz koga je uklonjeno 40.000 kubika mulja, nesnosni smrad se i dalji širi ovim delom grada.

Prema tvrdnjama iz javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“, nakon dva meseca radova na pročišćenju rukavca, otvoren je prolaz od Topčiderske reke ka Savi, što bi trebalo da omogući brži protok vode i spreči fizičko zadržavanje raznih predmeta koje nesavesni pojedinci bacaju u reku.

Ne samo da je rukavac ugrožen zbog izlivanja hemikalija i drugih štetnih materija koje donosi Topčiderska reka, primetna je i specifična boja vode na koju ukazuju veslači beogradskih klubova Crvene zvezde, Grafičara i Partizana, koji u ovom delu Save imaju redovne treninge.

Prema našim saznanjima, duž Topčiderke, u koju se slivaju opasne materije i hemikalije, ima oko dvesta potencijalnih zagađivača reke, te da se na njenim obalama nalazi i oko dvadeset divljih deponija smeća.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare