Foto: X/Eko straža

Pripadnici Vojske Srbije i "Vojvodinašuma" pristgli su na Krčedinsku adu na Dunavu, a krda goveda i konja koja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na ovom mestu, trebalo bi da budu evakuisana.

Na snimku koji je na društvenoj mreži X objavila Eko straža, na Krčedinsku adu na Dunavu pristigli su pripadnici Vojske Srbije. Kako javlja reporterka TV Nova sa lica mesta, na terenu su i zaposleni u JP „Vojvodinašume“. Trenutno čekaju skelu za evakuaciju životinja.

Na licu mesta nalazi se i stočar Milenko Plavšić, koji je danima unazad tražio pomoć i upozoravao da će njegovi konji i goveda uginuti, ukoliko se ne izmeste sa Krčedinske ade.

Foto:printscreenIinstagram/192_

„Mnogi ljudi su došli. Ne znam odakle su, ali zvali su da mi pomognu“, rekao je Plavšić.

On se zahvalio svima koji su došli i koji mu pomažu da spasi životinje.

Foto:MUP Srbije

Kako kaže, one su dosad, od 15. decembra izgubile svaka po 50 kilograma, jer nemaju hranu.

„Ja imam objekte velike, imam hrane da nahranim moje životnje, ja nisam čovek koji nema. Mene samo silaža i slama košta 9.500 evra. Ja sam imao sve posejano“, rekao je Plavšić.

Podsećamo, Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je da je izdao nalog Javnom preduzeću „Vojvodinašume“ da danas tokom dana evakuišu životinje. Tome su prethodili apeli na društvenim mrežama i pisanja medija o stanju zarobljenih životinja.

Foto:MUP Srbije

Naime, stočar Milenko Plavšić danima je tražio pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kojoj su zarobljeni na kopno. On je rekao da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu zbog visokog vodostaja Dunava.

PROČITAJTE JOŠ

U ponedeljak su na Krčedinskoj adi bili i pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, koji su životinjama odneli hranu.

BONUS VIDEO Nazire se kraj agonije zarobljenih životinja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare