Foto:TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da je izdao nalog Javnom preduzeću "Vojvodinašume" da u toku sutrašnjeg dana evakuišu krda goveda i konja koja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na Krčedinskoj adi.

Mirović je agenciji Beta kazao da je stoka zarobljena na zemljištu kojim upravlja JP „Vojvodinašume“.

„JP ‘Vojvodinašume’ će sutra pre podne uputiti jednu skelu koja će izvršiti prihvat stoke, a Ministarstvo poljoprivrede je preuzelo obavezu da s veterinarskom inspekcijom izvrši pregled životinja. U toku sutrašnjeg dana biće spasena sva stoka koja je zarobljena na Krčedinskoj adi“, naglasio je Mirović.

Mirović je kazao da je JP „Vojvodinašume“ danas pripremilo skelu veličine 12×8 metara, a da će evakuacija životinja početi sutra ujutro.

„O sutrašnjoj akciji obavestili smo i vlasnika stoke koji je ovih dana obaveštavao javnost o ugroženosti zarobljenih krava i konja i zatražio pomoć“, rekao je Mirović.

Stočar iz Kovilja Milenko Plavšić već danima traži pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno. On je rekao da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu zbog visokog vodostaja Dunava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare