Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Upravni odbor Radio-televizije Srbije zakazao je za sutra u 10 sati javnu sednicu na kojoj će biti razmatrano da li su prijave kandidata za generalnog direktora RTS-a ispravne, potpune i da li ispunjavaju uslove konkursa.

Udruženje novinara Srbije (UNS) u javnom servisu saznaje da je do sada na konkurs stiglo 12 prijava.

Među prijavljenima za generalnog direktora, su generalni sekretar RTS-a Stanislav Veljković, reditelj Đura Mrđa, bivši član Saveta REM-a Miloš Rajković, član Programskog saveta RTV-a Budimir Marković, novinar i književnik Vladan Rakić, novinar RTS-a Vladimir Palikuća i novinar u penziji Svetislav Nedeljković.

Kako UNS saznaje na konkurs su predate i prijave u nepotpisanim kovertama pa se do sutra neće znati da li je među njima i prijava Dragana Bujoševića, sadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

Palikuća i Nedeljković, inače, prijavili su se i za prvi, poništeni konkurs za generalnog direktora javnog servisa. UO RTS-a je, međutim, konstatovao da ne ispunjavaju uslov da su bili na rukovodećim poslovima u trajanju od deset godina.

UO RTS-a posle sutrašnje sednice saopštiće koji kandidati ispunjavaju uslove, a zatim u roku od 45 dana imenovati generalnog direktora RTS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare