Upozorenje RHMZ: U narednih sat vremena pljuskovi u Banatu

Društvo 30. jun. 202122:54
Podeli:
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za padavine na području severnog Banata, uz grmljavinu, olujni vetar i grad.

„U narednih sat vremena na području severnog Banata jaki plјuskovi, grmlјavina, grad i kratkotrajno olujni vetar“, najavili su meteorolozi.

Takoše, pljuskovi sa grmljavinom u narednih sat vremena očekuju se i u Bačkoj.

Na području severnog Banata moguća je kratkotrajna pojava grada sa olujnim vetrom.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je ranije danas za Nova.rs da posle tropskih vrućina, noćas u Srbiju konačno stiže priliv svežijeg vazduha uz pljuskove i grmljavinu,

„Očekujemo grmljavinu i pljuskove lokalnog karaktera, ali to neće biti osetno zahlađenje, već osveženje“, kaže Todorović.

Što se tiče vremenske prognoze za naredne dane, Todorović kaže da će najniža temperatura biti od 16 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena.

Mnoge će obradovati to što će temperatura u vrelom Beogradu biti znatno prijatnija nego prethodnih dana – od 28 do 30 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod predviđa da će u prvoj polovini naredne sedmice biti sunčano. U utorak i sredu biće veoma toplo, u većini mesta sa temperaturom od 35 do 38 stepeni.

Komentari

Vaš komentar