Foto: Filip Krainčanić

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenja za vremenske prilike u našoj zemlji u narednim danima.

U toku noći na severu i severozapadu Srbije pretežno oblačno i uglavnom suvo, a pojava slabe ili sipeće kiše biće lokalnog karaktera.

U ostalim krajevima pojačanje intenziteta padavina, pa se u narednih 12 sati u zapadnoj Srbiji i na području Beograda očekuje dodatnih 5 do 15 mm kiše, a u istočnim, centralnim i južnim delovima od 15 do 30 mm za 12 časova, lokalno i više.

Kiša će na planinama postepeno preći u sneg. U planinskim predelima jugozapadne Srbije u drugom delu noći očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine 5 do 15 cm. Sutra slablјenje intenziteta kiše. U istočnoj Srbiji jak severozapadni vetar.

PROČITAJTE JOŠ:

Upozorenje na olujnu košavu

U utorak i sredu (22. i 23.11.) na planinama, u Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine (preko 28 m/s).

Stanje na rekama

Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Na Limu kod Prijepolјa vodostaji će u narednih 12 sati biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 sata.

*****

BONUS VIDEO: Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar