Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Rok za izbor generalnog direktora Radio-televizije Srbije (RTS) je četvrtak, 20. avgust, potvrdeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u toj medijskoj kući.

U saopštenju UNS-a se navodi da je predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić rekao da će sednica na kojoj će se odlučivati o izboru generalnog direktora biti održana pocetkom sledeće nedelje, u „predviđenom zakonskom roku“, a da će odluka biti saopštena odmah posle sednice.

Upravni odbor RTS-a 6. jula saopštio je da od pet pristiglih prijava na konkurs za generalnog direktora, jedino prijave Vaska Vasovića i Marka Milutinovića, u formalno-pravnom smislu, ispunjavaju uslove konkursa.

Među prijavama koje ne ispunjavaju uslove konkursa je i Dragana Bujoševica, koji je generalni direktor RTS-a od 2015. godine. Njegova prijava na konkurs nije potpisana, saopštio je tada Upravni odbor RTS-a.

Inače, od odluke o raspisivanju konkursa do izbora novog, on je na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

Konkurs za generalnog direktora raspisan je 29. maja. UO će u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs imenovati generalnog direktora RTS-a, stoji u konkursu, podsetio je UNS.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar