Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Upravni odbor (UO) Radio-televizije Srbije (RTS) saopštio je danas da je svestan da izbor direktora javnog servisa predstavlja intersantnu i značajnu temu za javnosti ali da će taj proces biti sproveden javno i u skladu sa zakonom i da UO neće odgovarati, demantovati niti ulaziti u debatu sa svima koji pokušavaju da izvrše pritisak u tom smislu.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Vladimir Vuletić, taj stav je iznet povodom sve učestalijih napisa u medijima poput Kurira, Danasa i portala Direktno.

„Potpuno smo svesni činjenice da izbor generalnog direktora RTS-a predstavlja za javnost interesantnu i značajnu temu. Iz tog razloga nas ne iznenadjuju pokušaji različitih političkih i poslovnih centara moći i njihovih eksponenata da, preko javnosti, izvrše pritisak na UO RTS. Nažalost, to neretko čine iznošenjem netačnih, uvredljivih i zlonamernih kvalifikacija koristeći pojedince i medije nad kojima imaju kontrolu. To nije nova praksa ni u svetu, a ni kod nas i skoro da je postala deo izbornog folklora“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da svi zainteresovani mogu imati uvid u tok i ishod procesa, kako je to predvidjeno zakonom, ali i da UO RTS očekuje da se pojedinici i mediji prema njemu odnose u skladu sa zakonskim načelima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare