Udruženje novinara Srbije, UNS, logo
Foto: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal hitno utvrde ko je na redakcijski imejl i adresu glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Danas“ Dragoljuba Petrovića poslao poruku kojom se preti „salvama metaka“ celoj redakciji ovog medija kao i kolumnistima drugih medija, koji su u ovoj pretećoj poruci nazvani „istomišljenicima Danasa“.

Petrović je jutros dobio imejl koji je naslovljen sa „Beogradski Šarli Ebdo“ i u kom se navodi da se novinari i kolumnisti ovog lista, zajedno sa njim, nalaze u smrtnoj opasnosti od strane krajnje desnih struktura koje se nalaze u senci i nisu one na koje se uobičajeno misli, podsećaju iz UNS-a.

Sa sadržajem pretećeg pisma koje je primio list „Danas“ upoznati su danas popodne i članovi Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

„UNS je ohrabren činjenicom da je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal preko mehanizma ustanovljenog kroz rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara odmah po saznanju uputilo zahtev za prikupljanjem potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS“, navedeno je u saopštenju.

UNS očekuje da policija i tužilaštvo u najkraćem vremenskom periodu saopšte rezultate istrage i ko je odgovoran za jezive pretnje.

BONUS VIDEO: Ovo je novinarka koja je napadnuta na Šodrošu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar