Zazidana kancelarija; Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da su nastavljeni radovi unutar nelegalnog objekta kraj zgrade OK radija, dok se na tri javna poziva za rušenje tih nelegalnih objekata nije prijavila nijedna firma.

Rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove Vranja Boban Antanasijević odgovorio je redakciji te medijske kuće da su na novom konkursu, koji je otvoren do 14. septembra, povećana sredstva namenjena firmama za rušenje nelegalnih objekata.

Antanasijević je dodao da ukupna vrednost okvirnog sporazuma, koji podrazumeva zaključenje ugovora sa više firmi, iznosi 12 miliona dinara sa PDV za tri godine.

Za rušenje ovog objekta prvobitno se prijavila firma Polet, koja je dan pre zakazanog rušenja poslala obaveštenje da je sprečena da pristupi tom poslu, posle čega je ugovor raskinut.

Vlasnica OK radija Olivera Vladković je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori redakcije te medijske kuće.

Bespravnu gradnju prijavila je inspekciji, a posle toga su počele pretnje i prostorije radija su bile isprskane farbom.

Zbog pretnji Oliveri Vladković je Dejanu Nikoliću Kantaru određen jednomesečni pritvor, a u Opštinskom sudu u Vranju je 16. avgusta počelo suđenje njemu i ostalim optuženima za pretnje i uništavanje imovine OK Radija, podseća UNS.

BONUS VIDEO: Bespravna gradnja u Mirijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar