Udruženje novinara Srbije, UNS, logo
Foto: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog etiketiranja novinara i medija od strane predstavnika vlasti, ali i međusobnih obeležavanja novinara, kao što je bio slučaj u vanrednoj emisiji televizije Pink 25. decembra.

U toj emisiji, povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji, narodni poslanik Vladimir Đukanović označio je novinare Junajted medije kao glavne aktere medijske kampanje protiv Srbije, dok ih je urednik jednog tabloida etiketirao kao „pro Kurtijeve medije“, navodi UNS.

UNS upozorava da takvi javni nastupi, posebno na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, mogu da dovedu do ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i ukazuje da je to klasičan vid zloupotrebe nacionalne frekvencije, kao javnog dobra, za obračun sa novinarima i širenje panike i straha u javnosti.

Ističe se da mediji ne smeju da budu u službi bilo koje politike, već isključivo da se rukovode činjenicama i proverenim informacijama, kako bi služili samo svojim čitaocima, slušaocima i gledaocima i blagovremeno i istinito ih obaveštavali.

BONUS VIDEO: Borislav Novaković u Skupštini o napadu Vladimira Đukanovića na Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar