Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Univerzitet u Beogradu i Rektorat nemaju saznanja niti im se bilo ko konretno obraćao u vezi sa hapšenjem i zatvorskom kaznom za studenta Elektrotehničkog fakulteta Igora Šljapića, rekao je za naš portal prorektor za nastavu Petar Bulat. Isto tvrdi i dekan Igorovog fakulteta Milo Tomašević koji je od nas i saznao za to da je njegov student ponovo osuđen na kaznu od 30 dana zatvora, nakon što mu je odlukom Prekršajnog apelacionog suda ukinuta prvobitna presuda kojom je bio oslobođen.

„Ni Univerzitet ni Rektorat nemaju dovoljno informacija o tome šta se tu desilo da bih ja to mogao to da komentarišem“, rekao je Bulat.

Sa druge strane, dekan ETF Milo Tomašević je zvučao iskreno iznenađeno kada je čuo da je Šljapić ponovo osuđen.

„Mi smo znali da je izašao iz zatvora, komunicirali su naši profesori sa njim. Prvi put čujem od vas da je opet osuđen. Raspitaćemo se, kao što smo se raspitivali i prošlog puta“. kaže Tomašević.

Ipak, Tomašević nagoveštava da fakultet teško može da ima bilo kakve ingerencije u ovom slučaju.

„Ovo je u domenu sudstva, ali barem možemo da pokažemo brigu“, kaže dekan.

Dekan Tomašević kaže da Igoru nije predavao i da je prvi put za njega čuo nakon hapšenja.

„Kolege koje su mu predavale i kažu da je miran dečko i da sa njim nije bilo nikakvih problema na fakultetu!, kaže dekan.

Šljapić je u utorak pušten iz Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj Skeli, gde je bio od subote uveče. Međutim, dan kasnije, 15. jula Prekršajni sud je predmet vratio na ponovni postupak.

Prekršajni sud je u ponovoljenom postupku ponovo osudio Šljapića na 30 dana zatvora zbog vređanja policijskog službenika.

“Doneta je nova presuda, sudija je postupajući po nalogu Prekršajnog apelacionog suda ponovio postupak i sproveo ga ponovo. Bez izvođenja nekih drugih dokaznih radnji i zakazivanja pretresa. Po meni bi bilo uputno da su zakazali, svakako je brzometno doneta presuda, na koju mi upravo pišemo žalbu. Presuda je bez primene čl. 308 i imamo rok za žalbu. Čula sam se sa Igorom i njegovim roditeljima, u šoku su”, kaže za portal Nova.rs Jasmina Belić, koja zastupa pomenutog studenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar