Mobilna mreža bugarskog operatora VIVACOM, koji posluje u okviru United Grupe, proglašena je najbržom mrežom u Evropi1 i to drugi put zaredom, prema istraživanju kompanije Ookla, svetskog lidera u analizi mobilnih i internet mreža, kao i testiranju aplikacija i tehnologije, saopštila je

Rezultati istraživanja, zasnovani na analizi više od 54.000 testova sprovedenih u drugoj polovini 2020. godine, u kojem je učestvovalo preko 17.000 VIVACOM korisnika u Bugarskoj, dobijeni su na osnovu merenja aplikacije „Ookla Speedtest“.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

„Veoma smo ponosni na ovu nagradu koja je rezultat predanog rada na razvoju VIVACOM mobilne mreže. Ovo priznanje je dobilo dodatnu vrednost, jer dolazi u vreme epidemije i izazovne 2020. godine kada su našim korisnicima bile posebno važne mobilne komunikacije. Uložili smo dodatne napore kako bismo im ponudili visokokvalitetne usluge i više mogućnosti za komunikaciju, rad i zabavu tokom ovog teškog perioda. Ova nagrada odaje priznanje tim naporima i dokaz je dobro obavljenog posla “, rekao je izvršni direktor kompanije VIVACOM Atanas Dobrev.

U septembru prošle godine, kompanija Ookla prvi put je proglasila VIVACOM za najbržu mobilnu mrežu u Evropi za prvi i drugi kvartal 2020. godine.

 

VIVACOM je u julu 2020. godine postao deo United Grupe, kompanije sa sedištem u Holandiji i vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u Jugoistočnoj Evropi, posluje u 8 zemalja sa

1 Zasnovano na analizi Ookla® Speedtest Intelligence® podataka za Q3-Q4 2020. Ookla zaštitni znakovi koriste se pod licencom i izdaju se uz dozvolu. Više informacija o VIVACOM mobilnoj mreži: www.vivacom.bg.

Komentari

Svi komentari (5)