Foto: N1

Dve beogradske firme dobile su posao vredan više od 1,8 miliona dinara za pružanje konsultantskih usluga i pripremu dokumentacije u vezi sa koncesijom za bazen u Prokuplju.

Posao vredan 1.859.500 dinara na tenderu koji je raspisao Grad Prokuplje dobila je grupa ponuđača “Public Private Partnership” Beograd-Vračar koja će izvršiti 85 odsto posla, dok će Nenad Ilić, PR agencija za konsalting „3P & PFI Solutions“ Beograd, Čukarica obaviti preostalih 15 odsto.

Ponuda ovih firmi iznosi milion dinara manje od procenjene vrednosti tendera, koja je bila 2.908.333 dinara bez PDV-a. Kriterijum za odabir ponuđača bio je cena, pri čemu je prihvaćena ponuda bila za oko 50.000 dinara niža od ponude druge grupe zainteresovanih ponuđača, advokata Milice Karanović iz Novog Sada i PPP “Investment” iz Beograda, čija je cena iznosila 1.910.000 dinara, piše portal Južne vesti.

„Oba ponuđača su bila prihvatljiva, ali je izabrana ona sa nižom cenom. Grupa ponuđača koja je dobila posao treba da izradi studiju opravdanosti davanja koncesije u skladu sa zakonom o javno-privatnom partnerstvu, da izradi predlog koncesionog akta za realizaciju projekta koncesije za upravljanje i održavanje gradskog kupališta i teniskih terena, te da pripremi dokumentaciju za sprovođenje postupka izbora privatnog partnera. Rok za izradu Studije opravdanosti je 25 dana od pribavljanja svih potrebnih dokumenata, a trajanje ugovora je ograničeno na četiri meseca“, navodi se u potpisanom ugovoru.

Prokupčani već nekoliko godina ne mogu da koriste gradski bazen, jedino kupalište na svojoj teritoriji, koje je prepušteno zubu vremena, a rešenje gradske vlasti u Prokuplju da, umesto u uređenje bazena, izdvoji sredstva za konsultantske usluge kako bi ga koncesiono izdala privatniku putem javno-privatnog partnerstva, izazvala je različita mišljenja i kritike među građanima.

Odluka da se bazen koncesiono izda privatniku usvojena je na Skupštini grada krajem februara ove godine, kada je i izabran i petočlani stručni tim za pripremu realizacije te ideje.

Bazen u Prokuplju, koji je izgrađen pre 50 godina, već nekoliko godina nije otvoren za korisnike nakon likvidacije Sportskog centra koji se brinuo o njemu.

Gradska vlast je to obrazlagala nedostatkom sredstava za njegovo održavanje i renoviranje, što je dovelo do trenutnog stanja.

Pored bazena, sportska hala u Prokuplju takođe je predata na upravljanje privatnoj agenciji nakon likvidacije Sportskog centra, a slična sudbina verovatno čeka i odmaralište Beli Kamen, za koje još nema rešenja i najverovatnije će u narednom periodu biti dato privatnom partneru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar