Samo da ne čuje zlo, mogli bi da kažu i stanari u beogradskoj Ulici Milorada Jovanovića. Dve godine upozoravaju nadležne da ta ulica nije bezbedna za pešake. Pošto rešenja još nema, Milica, koja je u osmom mesecu trudnoće, sada je odlučila da u pomoć pozove medije.

Milica Sretenović tri godine živi u Ulici Milorada Jovanovića na Čukarici. Dve godine upozorava nadležne da se, ni ona, ni njene komšije, u njoj ne osećaju bezbedno, objavljuje N1.

„Voze jako brzo i voze preko 40 km/h. Kako automobili, tako i kamioni, koji su nepokriveni, sa tovarima raznim, linija 55 koja bukvalno jurca ovde. Ne postoji doba dana i noći da ste bezbedni, kad kročite izvan ove zgrade“, kaže Milica Sretenović.

A osim toga, ispred nje, nema ni trotara, ni pešačkog prelaza. Sve to je, krajem prošle godine, zabeležio i beogradski Sekretarijat za saobraćaj i naložio preduzeću „Beograd put“ da postavi ležeće policajce. Ali, i dalje ih nema.

„Zvali smo u više navrata i saobraćajnu policiju koja je zadužena za prekoračanje brzine, tražili smo i molili smo da se ovde postave policajci koji će meriti brzinu radarom. Međutim, ništa od toga, evo već dve godine, ništa nije urađeno“, dodala je.

U Komitetu za bezbednost saobraćaja naglašavaju da se rokovi za preduzimanje bezbednosnih mera u saobraćaju „računaju“ u minutima, a ne u mesecima, bez obzira na sve prepreke u radu nadležnih.

„Ukoliko dođe do tragedije, onda više zaista neće biti bitno ni da li je bilo dovoljno zaposlenih, ni da li je bilo dovoljno kapaciteta, onda ne možemo da premotamo vreme unazad i onda zaista imamo problem“, naglašava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Zašto „Beograd put“ več četiri meseca ne izlazi ne teren, pitala je i Milica Sretenović, a pitaju se i njene komšije. Od tog preduzeća, međutim, ne dobijaju odgovor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar