Ilustracija: Shutterstock/Nenad Nedomacki

Građani okupljeni u neformalnoj "Telepskoj inicijativi" najavili su kampanje "Svim srcem za Telepski park" kojom žele da prikupe sredstva kako bi na licitaciji otkupili od grada parcelu i sprečili da na njoj budu izgrađeni objekti umesto planiranog parka.

Radi se o finalnom delu borbe za preostalu parcelu broj 8019, sa ciljem da se na licitaciji zakazanoj za 4. april spreče gradske vlasti da „protiv volje građana“ prodaju parcelu privatnom investitoru, istakli su, pred Gradskom kućom, predstavnici gradjana.

„Pošto su sugrađani već jednom otkupili svoj grad od Marije Terezije 1748, došlo je vreme da u 2024. otkupljujemo svoju zemlju od servisa koji nas opslužuje, a koji je tu zemlju elegantno prisvojio“, navela je Jovana Radević iz „Telepske inicijative“.

Dodala je da su se građani odlučili da uzmu „stvari u svoje ruke“ i prikupe 6,3 miliona dinara, koliko iznosi početna cena, jer, kako je kazala, veruju da duguju ovu zelenu površinu, kako sebi samima, tako i budućim generacijama.

„Više od pola decenije borbe, brojnih obraćanja nadležnima, peticija sa hiljadama prikupljenih potpisa, gerilskih akcija, koncerta, izložbi i radionica, nisu nam obezbedili park dostojan svih stanovnika i stanovnica Telepa“, navela je ona.

Prva akcija prikupljanja novca za otkup budućeg Telepskog parka organizuje se u subotu, 23. marta, ispred marketa Univereksport kod Minakve, na Futoškom putu 93c, kao i ispred pošte na Bulevaru Patrijarha Pavla 83, od 10.00

U nedelju od 10.00 je druga akcija, ispred Hrama Kirila i Metodija u ulici Feješ Klare.

Ukoliko tražena sredstva od 6,3 miliona dinara ne budu prikupljena u predviđenom periodu, sakupljena suma će biti donirana u dobrotvorne svrhe Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare