U oktobru prošle godine gradonačelnik glavnog grada Aleksandar Šapić rekao je da će Savsko šetalište gde se nalazi najveći broj splavova od kojih se ne vidi reka prvi biti regulisani u okvriru uređenje priobalja u Beogradu. Kako javljaju reporteri sa lica mesta, izgleda da je priča dobija epilog koji se nadzire. Jedan od splavova koji se decenijama nalazio na Savskom keju uklonjen je sinoć.

Reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“ Danijela Lazović jutro je bila na licu mesta i posvedočila je da posle dužeg vremena reka Sava može da se vidi sa šetališta. Poznati novobeogradski splav „Knjaz“, koji je decenijama bio na keju se nije našao na samoj licitaciji i on je morao biti uklonjen, jer na njegovom mestu nije bilo predviđeno mesto za splav.

Deo oko samog splava „Knjaz“ postao je poznat prošle godine kada su brojne medijske ekipe izveštavale o čuvenom smeću koje je prekrilo Savu u kojem se labudica sa svojim labudovima zaglavila.

Za sada je poznato da je sa keja sklonjen samo splav „Knjaz“, akcija njegovog uklanjanja trajala je nekoliko sati. Kako tvrde očevici, rasklopljen je u delove i poslat i Smederevo na deponiju.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Nove tenzije na Savskom nasipu: Nezadovoljni su čak i vlasnici splavova koji su prošli Šapićevu licitaciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar