pcr test
Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ukida kontrolni PCR test nakon isteka izolacije od dve nedelje, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Novi Sad. Dodaje se da će, zbog toga, lekarski izveštaj u mnogome zavisiti od izjave pacijenta: kako se trenutno oseća i da li ima tegobe.

„Po prestanku karantina pacijent će biti pozvan od strane lekara iz kovid ambulanti Doma zdravlja “Novi Sad” sa terminom kada da dođe na kontrolu“, saopšteno je iz Doma zdravlja Novi Sad.

Povezane vesti:

Dalje se precizira da će domovi zdravlja u Vojvidini spisak pacijenata kojima se uskoro završava dvonedeljna izolacija dobijati od Instituta za javno zdravlja Vojvodine i na osnovu njega pozivati pacijente na kontrolu.

„Ovim potezom želimo da obezbedimo maksimalnu sigurnost svim pacijentima koji dolaze u naše objekte, tako što će oni koji su bili u izolaciji biti pregledani u covid ambulantama i neće biti u kontaktu sa ostalima“, navodi se i dodaje:

„S obzirom na to da se nakon izolacije neće raditi PCR testiranje, lekarski izveštaj će u mnogome zavisiti od izjave pacijenta: kako se trenutno oseća, da li ima tegobe.“

Građani se podsećaju i da je od krucijalne važnosti da tom prilikom daju tačne podatke na osnovu kojih će lekar ukinuti karantin, jer svaki netačan i namerno prikriven podatak o zdravstvenom stanju može povlačiti za sobom i odgovornost.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare