Foto:Screenshot/Twitter/@Neguj_mo_srbski

Petogodišnjoj devojčici Ivi Milenkovski, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize, neophodna je naša pomoć. U cilju prikupljanja novčanih sredstava za Ivino lečenje, njen ujak Vladimir organizuje humanitarnu aukciju.

Naime, Ivin ujak Vladimir objavio je video-snimak u kom poziva sve ljude dobre volje da učestvuju u humanitarnoj aukciji i pomognu maloj Ivi.

Vladimir je odlučio da kolekciju od 178 Bonelli stripova koju je skupljao dugo godina okači na limundo.

Sav novac prikupljen od prodatih stripova namenjen je, kako kaže, „za lečenje moje Ikice“.

„Pomozite nam da Iva ode na operaciju, a zauzvrat vi dobijete jednu lepu kolekciju stripova“, ovim rečima Vladimir je pozvao sve ljude da licitiraju na limundu.

Borba petogodišnje Ive počela je još u maminom stomaku. Prve dane života obeležila je borba, najpre za udah, a nedostatak kiseonika za posledicu je imao cerebralnu paralizu.

Danas je Iva nasmejana devojčica koja voli da vežba i koja svoje dane provodi na terapijama. Zahvaljujući jakoj volji i upornosti, Iva danas može da napravi tek nekoliko samostalnih koraka.

Foto:Fondacija Dudi human

Iako je postigla mnogo, tek je na pola puta do željenog cilja – da kroz život hoda i trči s lakoćom.

Šansu da poboljša svoje stanje može da dobije u Americi. Međutim, za tu operaciju i nastavak lečenja u Srbiji, njenoj porodici nedostaje oko 73 hiljade evra.

Operacija u SAD (selektivna dorzalna rizotomija – SDR) zakazana je za avgust sledeće godine, a novac treba uplatiti do juna, 2021. godine.

Podsetimo, za Sofiju je čula cela Srbija i zahvaljujući podršci koju je dobila sada se lagano sprema da krene na put u Los Anđeles i bolnicu UCLA.

Na nama je da se sada čuje i za Lanu i Ivu, da one budu sledeće kojima ćemo izmamiti osmeh na lice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare