Foto: Aleksandra Petrović

Radnik Fabrike "Jura" iz Rače Slaviša Pajović, koji je juče uhapšen neposredno pre davanja izjave reporteru N1, danas je pušten kući, posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu, potvrdo je za portal Nova.rs njegov branilac Dragan Živković.

Advokat Živković je naveo da je saslušanje trajalo duže od tri sata i da će postupak dalje biti nastavljen u redovnoj proceduri.

„Smatramo da nema elemenata krivičnog dela, a da li će tužilac eventualno odustati od krivičnog gonjenja i obustaviti postupak ili će ga Sud osloboditi, pokazaće vreme. Danas je bilo reči o tome da li treba da mu se odredi pritvor ili ne i to je odlučeno u našu korist. Pajović je pušten da ide kući“, rekao je Živković.

Advokat je podestio da je Slaviša Pajović optužen za krivično delo iz Člana 343 stav 1 izazivanje panike i nereda.

Prema njegovim rečima, tužilac je saslušao osumnjičenog i prema proceduri predao zahtev za pritvor, a sudija za prethodni postupak je, navodi Živković, odbio taj zahtev i uz uvažavanje argumenata advokatskog tima, nije odredio pritvor.

Slaviša Pajović se juče obratio okupljenim radnicima „Jure“ u vezi sa nepoštovanjem dogovora kompanije oko mera zaštite i uvođenja treće smene i rada subotom, prenosi N1.

Posle skupa, uhapšen je ispred osnovne škole u Rači, neposredno pre snimanja izjave za tu televiziju.