Foto: Printscreen/RTS

Učenici Trinaeste beogradske gimnazije su odlučili da pomognu svojoj drugarici Ana Mariji Maričić i prikupe neophodan novac za operaciju kancera u Italiji. U školskom holu su sakupili više od 650.000 dinara, ali je za operaciju i lečenje potrebno 40.000 evra, zbog čega će organizovati humanitarne turnire i aukciju sportske opreme.

Za samo nekoliko dana, nakon što su saznali da je njihovoj drugarici iz odeljenja sedamnaestogodišnjoj Ana Mariji Maričić, neophodan novac za operaciju kancera u Italiji, učenici odeljenja III-6 Trinaeste beogradske gimnazije rešili su da pomognu, prenosi RTS.

„Nije bilo dovoljno da mi samo sedimo i čekamo da neko ubaci novac u kutiju, nego sam ja napravio jedan karton koji mi je bio okačen oko vrata i nosio sam jedan znak i onda sam ponekog učenika i profesora zaustavio i tako. Skupili smo lepu sumu novca što je proteklih godina za našu školu izuzetno dobra suma novca“, rekao je učenik škole Nemanja Vidić.

Učenica Marina Matijaš navela je da su tokom akcije u školi prikupili dosta novca.

„U holu škole akcija je trajala tri dana, nakon toga imali smo filmsko veče u okviru škole i žurku na kojoj su se naši đaci i zabavili“, rekla je Marina.

Učenici su do sada samo u školskom holu sakupili više od 650.000 dinara, ali tu nije kraj – zato što je Ana Mariji, kako kažu, za operaciju i lečenje u inostranstvu neophodno oko 40.000 evra.

Zato pozivaju sve ljude dobre volje da dođu i podrže humanitarne turnire u malom fudbalu, koje organizuju u subotu i nedelju od 10 sati na Adi Ciganliji. Pored toga organizuju i aukciju za prodaju sportske opreme.

„Imamo Partizanov dres i od Trifunovića koji nije potpisan, ali imamo i Zvezdin dres koji je potpisan od strane svih igrača, hvala svima koji su nam omogućili da sve ovo nabavimo“, rekla je učenica Ivana Jovanović.

Dodala je da je u toku nabavka još sportske opreme koju će da iskoriste kako bi prikupili sredstva.

„Jako je to nezgodno za njihove godine, oni su jako osetljivi, ali zaista su se poneli potpuno zrelo, potpuno elegantno u čitavoj toj priči, ništa napadno i naravno sada sa srećom očekujemo da nam drugarica kada ode na operaciju, da se vrati zdrava i da se vrati u školi i da nastavimo naše zajedničko druženje u školi“, rekla je Danica Erčević, razredni starešina odeljenja III-6.

Ana Marijini drugari su napravili i Instagram stranicu, humanitarni__turnir, na kojoj svako može da potraži dodatne informacije.

BONUS VIDEO: Potresan apel Vanjine mame

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar