Nedelju dana posle nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu učenici se vraćaju u školu. Jutros su stigli mlađi osnovci, dok će stariji osnovci u školu doći od 12 sati, javlja reporterka Nova.rs sa lica mesta. 

Na pešačkom prelazu ispred škole zatekli smo i uplakane roditelje. Ulaz u školu obezbeđuje policija, a pripadnika policije ima i u okolnim ulicama.

vladislav ribnikar osnovna škola nova.rs
vladislav ribnikar osnovna škola nova.rs

Očekivano i razumljivo, većina roditelja koji su jutros doveli svoju decu u školu nisu želeli javno da komentarišu bilo šta vezano za tragične događaje koji su se u ovoj obrazovnoj ustanovi dogodili pre tačno nedelju dana, ali su nam rekli da će nije lako vratiti decu i da će „osećati strah celog života, čak i kada njihova deca počnu da idu na posao“.

OŠ
OŠ „Vladislav Ribnikar Foto: Sanja Radovanović

„Dvoumila sam se da li da pošaljem dete u školu. Srce mi se cepa samo kad vidim ovu zgradu. Ali moj Miloš kaže da želi da ide u školu jer je ona za njega sada muzej koji ce ga večno podsećati na njegove tragično nastradale drugare i čika Dragana. Njegov najbolji drug neće ići sigurno mesec dana u školu, tako su odlučili njegovi roditelji. Dete je pod stresom još uvek, tek je proslo sedam dana“, rekla nam je jedna mama koju smo jutros zatekli ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“.

OŠ
OŠ „Vladislav Ribnikar Foto: Sanja Radovanović

Podsećamo, savet roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ odlučio je juče da se učenici ove škole, u kojoj se prošle nedelje desio nezapamćeni masakr, danas vrate na nastavu.

Pročitajte još:

Kako je navedeno u dopisu direktorke ove škole, „uvažavajući savete stručnjaka i osluškujući potrebe dece i sugestije roditelja“, ova škola od 10. maja otvara svoja vrata za sve učenike koji u ovom trenutku imaju želju da se školu vrate i budu sa svojim vršnjacima i nastavnicima.

OŠ
OŠ „Vladislav Ribnikar Foto: Sanja Radovanović

Pre tačno nedelju dana, Kosta K. ubio je osmoro svojih vršnjaka i školskog čuvara Dragana Vlahovića. Svi su ubijeni unutar same škole. Kosta K. je ušao na čas istorije i pucao na đake i nastavnicu koja je u napadu teže povređena. Ona, kao i još nekoliko učenika, nalaze se na bolničkom lečenju.

Kosta je uhapšen istog dana, u školskom dvorištu ove ustanove, nakon što je, pored osoblja škole, i sam pozvao policiju i ispričao šta je uradio. Dečak je potom smešten u specijalnu bolnicu gde se njegovo stanje prati, a u međuvremenu uhapšen je i njegov otac, čije je pištolje koristio u napadu i on se nalazi u pritvoru.

VIDEO: Veliki broj roditelja done odluku da ne šalju danas decu u školu „Vladislav Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare