Foto:Privatna arhiva

Učenje uz svetlost sveće, poluprazan ili prazan stomak i uslovi za život nedostojni čoveka zadesili su troje dece, Valentinu, Aleksandra i Lazara, kao i njihovu majku Tanju Stojanović iz Čačka. Suprug ju je ostavio na milost i nemilost surovom životu sa mališanima koji su jedni drugom do uveta.

Da nevolja bude veća, bez električne energije žive u nedovršenoj kući šest meseci zbog duga prema Elektrodistribuciji koji je narastao na 226.000 dinara. Ali da sreća stvara prijatelje, a nesreća proverava svedoči primer Vlada Dragića iz Čačka koji je juče organizovao akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu.

„Pored duga za struju imaju i neplaćen račun u prodavnici u iznosu od 15 hiljada dinara. Nisam mogao da ostanem ravnodušan na muke koje su zadesile ovu porodicu i sinoć sam posredstvom društvenih mreža pokrenuo inicijativu za pomoć“, kaže on za Nova.rs.

Dragić je uputio apel sugrađanima, rođacima, nastavnicima da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima Stojanovićima.

„Deca ne mogu da funkcionišu u mraku i neka svako ko može da svoj doprinos. Ne mora samo novac da se prikuplja. Ukoliko je neko u mogućnosti da pokloni regal, vitrinu, drva, bilo šta. Frižider smo juče obezbedili“, ispričao nam je on. Dragić ističe da je kontaktirao i oca troje dece koji je obećao pomoć u skladu sa svojim mogućostima.

„Ne možemo dozvoliti da još više pate. Zahvaljujući ljudima dobrog srca od juče smo sakupili 60 hiljada dinara. Apelujem i na privrednike grada Čačka da daju svoj doprinos“, poručio je on dodajući da njihovo malo ovoj porodici znači mnogo.

Prema njegovim rečima, Tanja, koja je i otac i majka troje dece ima socijalnu pomoć, ali je ona nedovoljna.

Foto:Privatna arhiva

„Ne beži ona od posla, čak i pomaže jednoj baki u kući, međutim, deca su mala. Imaju šest, sedam i jedanaest godina, a ne idu svi u istu smenu u školi. Neko pre, neko posle podne. Tokom dana pređe peške 15 kilometara dok ih odvede i dovede“, ispričao je Dragić za naš portal.

On je dodao da imaju jednu opremljenu sobu i kupatilo, naglasivši da je neophodna promena stolarije, jer prozori i vrata ne dihtuju. Mališanima i njihovoj majci je neophodna i hrana, podvlači naš sagovornik.

Foto:Privatna arhiva

„Nećemo i ne smemo dozvoliti da deca gladuju. Često odu na ručak kod daljih rođaka. Sada smo svi na ispitu. Molim, još jednom za pomoć. Neka i njima zasija jelka za Novu godinu“, zaključio je Dragić za Nova.rs.

Foto:Privatna arhiva

Da se zaključiti da je „zlatno doba“, kako kaže naš predsednik Aleksandar Vučić, stiglo u Srbiju. O tome najbolje svedoči sudbina ove čačanske porodice.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar