Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

U Vranju je još troje građana zaraženo korona virusom, a među njima i jedan lekar Zdravstvenog centra, pa je odlučeno da se na dva dana zatvori Odeljenje ginekologije Opšte bolnice kako bi trajno prostor bio očišćen i kompletno dezinfikovan.

Nakon 48 sati Odeljenje ginekologije će ponovo biti spremno za svakodnevni rad.

Svi ginekološki pregledi biće prebačeni u dispanzer Doma dravlja, a porođaji u Zdravstveni centar Surdulica, saopštio je Krizni štab za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa.

Prema poslednjim podacima, od ukupno sedam testiranih uzoraka, tri su bila pozitivna na virus COVID 19, a ti pacijent9i su u stabilnom stanju.

Druga dva pacijenta imaju kliničku simptomatologiju, a jedan se nalazi na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice i biće upućen u Niš. Drugi je u kućnoj izolaciji, razvija kliničku sliku bolesti
i biće takođe upućen u KC Niš, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković posle sednice Kriznog štaba.

On je dodao da je doneta odluka da se za pacijente sa hroničnim ili uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature i sličnim simptomima, obezbedi prijem u okviru primarne zdravstvene zaštite, u ovom slučaju to će biti ATD dispanzer.

Do sada su u Vranju registrovane četiri osobe zaražene virusom COVID 19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram