Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru, ali i gradovima u okruženju sve je nestabilnija, u prilog tome idu i podaci koji dolaze iz Tutina, u kojem je od početka meseca registrovano 464 nova slučaja zaraze korona virusom, ovu informaciju medijima je jutros potvrdio i direktor Doma Zdravlja u ovoj opštini Kemal Ćorović.

Dr Ćorović je naveo podatak da se kovid ambulanti Doma zdravlja u Tutinu ovih dana javlja u proseku od 80 do 100 osoba sa simptomima korona virusa, a da se oko pet pacijenata dnevno uputi na lečenje u novopazarsku Opštu bolnicu, obzirom da u ovom gradu ne postoji stacionirano lečenje od korona virusa.

 

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

“U junu smo imali dva, u julu 11 novozaraženih, a od početka avgusta dnevno se registruje oko 30 novih slučajeva zaraze. Većina pacijenata ima blaže kliničke slike i oni mogu biti zbrinuti u našem Domu zdravlja, ali povećava se i broj onih koji moraju biti transportovani zbog daljeg lečenja”, što nas dodatno zabrinjava rekao je Ćorović.

Iz nadležnih institucuja u ovoj opštini kažu da je slab odziv na vakcinaciju, nepoštovanje epidemioloških mera, organizovanje skupova
i dolazak velikog broja ljudi iz dijaspore glavni razlozi naglog pogoršanja epidemiološke situacije u Tutinu.

Do sada je vakcinu protiv korona virusa u ovoj opštini primilo 6.900 građana, a svega 3.280 je revakcinisano, što je veoma zabrinjavajući podatak ističu nadležni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar