Svilajnac Foto:Wikimedia/Dungodung

U opštini Svilajnac korona virusom zaražen je jedan mladić, a u Paraćicnu muškarac koji je došao iz Švedske pre uvođenja vanrednog stanja, naveli su predsednici tih opština.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je Tanjugu,da je u toj opštini korona virusom zaražen 26. godišnji mladić, iz sela Kušiljeva, da je u dobrom stanju i u karantinu.

Mladić je iz istog sela i iste ulice, gde je pre dva dana zaraza potvrđena kod jedne žena, koja je na lečenju u Kliničkom centru Kragujevac, a boravila je u Italiji.

Mladić je i njegova porodica su u kućnom karantinu, rekao je Milanović i istakao da ne zna da li je on bio u inostranstvu i da li je imao kontakt za obolelom ženom.

Milanović je istakao da je opština preuzela mere dezinfekcije celog sela, „prvo je to uradila prošle noći i opet će i ove noći“.

Zaraženi mladić je druga osoba sa korona virusom u opštini Svilajnac, a sa zaraženim u Parćinu, u Pomoravskom okrugu jedanaesta.

Najviše, sedam osoba, zaraženo u Ćupriji.

U Paraćinu zaraza je potvrđena kod jednog muškarca, koji je 11.marta, pre uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, doputovao iz Švedske, napisao je na svom fejsbuk profilu predsednik te opštine Saša Paunović.