Foto:EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

U laboratoriji kragujevačkog Instituta za javno zdravlje "Kraguj" do 15 sati, od 333 testirane osobe, koronavirus je potvrđen u 44 slučaja, od kojih je 39 iz Kragujevca, tri iz Rače i dva iz Lapova. Među inficiranima je i jedno dete od 12 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje.

U odnosu na prethodni dan kada je u Šumadiji koronavirus potvrđen kod 17 osoba, danas je broj inficiranih više nego udvostručen. Među 44 novozaražene osobe najviše je građana između 30 i 60 godina, a virus je potvrđen i kod jednog deteta od 12 godina, ali u Institutu ne mogu da otkriju o kojoj školi je reč.

Portalu Nova.rs u toj ustanovi je potvrđeno da su sve nadležne institucije obaveštene o zarazi u školi i da su „obrađeni i izolovani svi kontakti“ inficiranog deteta.

U Kliničkom centru u Kragujevcu hospitalizovano je 50 pacijenata od kojih je 15 na intenzivnoj nezi sa različitim oblicima kliničke slike, izjavio je danas direktor te ustanove Predrag Sazdanović. On je upozorio građane da ovi brojevi, kako je naveo, „sami po sebi govore koliko je situacija ozbiljna“ i napomenuo da je „za osam dana broj hospitalizovanih pacijenata udvostručen“.

Sazdanović je najavio i da je od danas u pripravnosti privremena kovid bolnica na Šumadija sajmu.

Od početka ove nedelje u Šumadiji je Covid 19 potvrđen kod 131 osobe, a od tog broj čak 116 Kragujevčana je inficirano virusom.

U kućnoj izolaciji na teritoriji Šumadije trenutno je 250 osoba, najviše u Kragujevcu 231.

U Šumadijskom okrugu od početka pandemije virus je potvrđen kod 2.856 građana, što je 9,28 odsto od ukupno 30.860 testiranih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar