Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na području sedam opština Šumadijskog okruga u poslednja 24 sata je novoinficirana koronavirusom 391 osoba, a veliki skok zaraženih je u Topoli, saopštio je Institut za javno zdravlje Kragujevac (IZJZ), a presek je urađen u 20 časova.

Topola beleži 26 zaraženih u jednom danu, a dan ranije izveštaj IZJZ je registovao četvoro inficiranih u ovoj opštini, pa je skok u 24 sata veći od šest puta.

Kragujevac ima 307 obolelih, što je skok u odnosu na prethodnih 285 inficiranih. Aranđelovac beleži 37 novozaraženih, što je znatan pad u odnosu na dan ranije, kada je bilo 58 osoba, Rača i Batočina po osam zaraženih, Lapovo četvoro i u Kniću jedan građanin.

IZJZ beleži i pozitivnu analizu na virus dve osobe iz Čačka i po jedne osobe iz Jagodine, Kraljeva i Žabara.

Laboratorija Kraguj u sastavu IZJZ koja radi testove PCR metodom i antigenski testovi iz domova zdravlja analizirali su ukupno 908 briseva. Rezultat je da ima 43,06 odsto pozitivnih u odnosu na broj testiranih u Šumadiji.

U kućnoj izolaciji je 6.705 osoba iz Šumadijskog okruga, najviše iz Kragujevca (6.013), Topole (183) i Batočina (162), podaci su kragujevačkog IZJZ.

Klinički centar Kragujevac je hospitalizovao 235 pacijenata koji se leče od Kovida- 19, od kojih je 21 na respiratorima.

Sa lečenja od koronavirusa iz KC je otpušteno 16 pacijenata – osam osoba iz Kragujevca , četiri iz Beograda i po jedna osoba iz Topole, Batočine, Rekovca i Gornjeg Milanovca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar