Branislav Tiodorović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je da će Krizni štab sutra doneti nove mere, među kojima je obavezan PCR test za sve koji ulaze u Srbiju. Test ne bi smeo biti stariji od 48 sati. Oni koji nemaju PCR test moraće u karantin na 10 dana, rekao je Tiodorović za RTS.

„Bez obzira na to što smo najbolji u regionu u hospitalizaciji, zato i imamo pune bolnice. Imamo i najviše testiranih na Balkanu. Pored toga, imamo najnižu stopu smrtnosti. Očekivali smo stabilizaciju do ovog termina, ali to se nije desilo. Imamo stagnaciju, zato ćemo sutra doneti nove mere, koje će biti efikasnije“, rekao je Tiodorović za RTS.

Na pitanje šta je na stolu sutrašnjeg zasedanja Kriznog štaba, Tiodorović odgovara:

„Postojeće mere su dobre, ako budu sprovođene. Veliki grad kao što je Beograd može da ima samo jedan posto obolelih, što je 25.000 ljudi, a to je oko 1.000 ljudi dnevno u bolnicama i ambulantama. Svi imamo nekog u porodici ili radnom mestu nekog ko je u bolnici“, rekao je Tiodorović.

On napominje i da nam ne treba „lažni populizam“ i da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

„To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost“, istakao je epidemiolog.

Sutra sednica kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15.30.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare