Zoran Radovanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5.679 zaraženih građana, što je blagi pad u odnosu na jučerašnjih 6.534. Epidemiolog i član udruženja Ujedinjeni protiv kovida Zoran Radovanović kaže da ima veoma loše iskustvo, jer su u prošlosti podaci bili frizirani, pa je uvek skeptičan prema zvaničnim ciframa. Kako bi se epidemiološka situacija stavila pod kontrolu, nada se da će u ponedeljak, na sednici Kriznog štaba, biti pomno razmotreni i usvojeni predlozi koje je, povodom predstojećih praznika, uputilo udruženje Ujedinjeni protiv kovida.

„Uvek imam distancu. Radujem se ako je zaista postoji pad broja zaraženih, ali videćemo trend narednih dana. Očekujem da u ponedeljak bude malo više zaraženih. Još uvek je to vrlo visoko. Mnogo zavisi od narednih događaja. Ključno je šta ćemo dalje preduzimati“, poručuje Radovanović.

Ističe i da nam predstoje epidemiološki rizični događaji, poput Svetog Nikole, Nove godine i Božića, pa se pribojava da posle toga ne bude novog porasta broja zaraženih.

Krizni štab zaseda u ponedeljak i upravo treba da razmatra i donese mere u vezi sa predstojećim praznicima i dolaskom velikog broja naših zemljaka iz inostranstva. Radovanović očekuje da će biti prihvaćene mere koje je tim povodom predložilo udruženje Ujedinjeni protiv kovida.

„Očekujem da će ono što je predložilo Udruženje Ujeudinjeni protiv kovida uspeti da izvrši pritisak. Na medicinski deo Krizog štaba je već izvšen pritisak, počeli su da bacaju ćifte i da pokazuju neko svoje ja, da se priklanjaju struci. Očekujem da pomno razmataraju ono što smo mi predložili i da će nešto od toga morati da usvoje“, zaključuje Radovanović

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare